Hjälp! Jag vill inte bli en cyklist

skosulan2_cykelvaxel

Cykelfolket lobbar hårt. Hur skall en stackars löpare stå emot denna prylorgie? Det är clipspedaler, växelsystem, hjulfunderingar, ramvikt, kolfiber och aluminium om vart annat. Ett kilo lättare cykel och en sekund i växlingssnabbhet är tydligen värt många hundra euro, uppemot en tusenlapp. Men hur snabbt går det att växla egentligen? Och om cykeln är ett kilo tyngre, kan jag då inte uppnå samma “lätthet” genom att själv väga ett kilo mindre och spara några hundralappar? Djungeln av märken, variationer och åsikter är enorm. Jag kan förstås mina svagheter och vet att jag så är målgruppen för all denna prylgalenskap. Jag kan gå in denna djungel och fastna där snabbare än ni hinner säga “lycra”. Det är snubblande nära skall ni veta. Jag kanske redan är där.

Den riktiga tsunamin av skräck sköljde ändå över mig idag då jag fann mig själv sökandes efter cykelrutter och funderandes på huruvida jag borde ersätta mina långpass med cykelpass.

Jag är ju en löpare för böveln – ingen cyklist. Ännu.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someoneShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *