Jag blev prästen som glömde namnet på barnet vid dopet

skosulan2_iskogen

Fem saker skulle jag komma ihåg, fem ynka små saker. Hur jag än försökte fokusera så blev fem bara fyra.

Det började med att vi slöt upp vid Paavo Nurmi-statyn (Paavo var en finländsk löparstorhet). Vi var åtta stycken som skulle följas åt till idrottsplan för att öva löpteknik. Jag hade ansvar för träningen och skulle gå igenom grunderna i löpteknik. Förväntningarna var inte skyhöga precis, men jag hade gett mig fan på att vara tydlig och klar i mina fem fokusområden.

Alla småfrös trots uppvärmning, så vi tog några extra varv på tartanen för att sedan samlas vid höjdhoppningsplatsen. Jag lade in: här-var-det-jag-och-mina-träningstips växeln. “Fem saker skall ni komma ihåg då det kommer till löpteknik, fem saker”. Medan jag pratade försökte jag febrilt komma på vilken den femte var, men det gick inte. Inte alls. Med ens förvandlades jag till prästen som glömde namnet på barnet vid dopet. “Fem saker, bara fem, den första…” Och medan jag rabblade upp: hållning, stegfrekvens, frånskjut och fotisättning försökte jag febrilt komma på det där femte. Men det bara inte gick.

Till sist var jag tvungen att lite på att ingen räknade. Fem är ju trots allt ett stort tal, eller hur? Tji fick jag. Innan vi satte igång med övningarna så var det någon som lite försynt ställde frågan: “vilken var alltså den där femte grejen då?”. Eh, ah, öhm, höm. Det ville sig inte alls den dagen. Jag gjorde någon form av omskrivning av fotisättning, hållning och framåtdrift och gav mig in i ett resonemang kring stegfrekvens. Frågeställaren gav helt klart upp, vi gjorde våra övningar och joggade i sakta mak tillbaka till Paavo.

Efter tack och hej, satte jag iväg hemåt och då slog det mig förstås. Vilken den femte grejen var. Hur kunde jag glömma den? Ni vet förstås alla redan vad jag snackar om.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someoneShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *