Hjälp en cykelnovis

skosulan_vinterdec2014_ny_lopsedel

Som löpare har jag aldrig haft problem med vinter, snö och kyla. Som cyklist har jag däremot alltid lagt av då den första snön kommit, men i år tänker jag annorlunda. Min förhoppning är att kunna cykla till jobbet hela vintern. Sträckan är moderat, 6km, men står samtidigt för ett perfekt inslag av vardagsmotion som också kommer löpning till gagn. Nu är bara utmaningen den, att jag inte har en blekblå aning om vad som gäller då det kommer till vinter- och snöcykling. Måste man ha dubbdäck? Hur skall man klä sig? Var går köldgränsen (finns det en sådan)? Och framför allt, vilken typ av cykel är allra bäst för ändamålet? Min gamla hybrid är på väg i graven och det kliar i köpnerven. Ni vet hur det brukar sluta.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someoneShare on Tumblr

One Comment

  1. Jag har också funderat på samma sak i flera år. Kanske det här är året jag kommer till skott och börjar cykla på vintern. Följer alltså med intresse med om du får bra tips. Själv fick dock tipset att skaffa dubbdäck till min äldre cykel eftersom salt och snö sliter på cykeln. Mina året om cyklande kolleger betonar fungerande handskar, skoskydd, mössa/huvudskydd och så naturligtvis lager på lager med merinoull. Lycka till och smitta gärna av dig :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *