21.1km smärta

skosulan2_stubb

Målet var inställt på 1.39.59, Garminen programmerad och vädret perfekt. I startfållan hann jag high five:a finansminister Stubb innan startskottet gick och 1000 löpare drog iväg på året upplaga av Pääkaupunkijuoksu (fritt översatt: huvudstadsloppet). Min plan var att hålla jämn 4.44min/km fart.

Det blev inte så. Garmin och skog visade sig vara en dålig kombination och det var stört omöjligt, att med hjälp av klockan, hålla koll på farten. De två första, backiga, kilometrarna gick därför på tok för fort och de två följande på tok för långsamt. Efter det hade jag otroligt svårt att hitta rätt fart. Kryddar jag upplevelsen med ett ömt baklår, fel skoval (jo jag vet – spring aldrig i nya skor) och mjölksyra, så kan ni tänka er att det blev pannkaka. En pannkaka utan sylt men med en hel del smärta. Som vanligt kunde jag inte ge upp, utan pinade mig i mål på 1.43.30. Pulsen hölls hela tiden på hyfsad nivå och hade bara benen burit så kunde sub 1.40 ha blivit verklighet.

Tacken går i alla fall till arrangören för ett roligt lopp med den bästa terrängen. Trots att vår regering kanske inte hör till de personliga favoriterna, så måste jag ändå säga att jag gillar att bo i ett land där finansministern kan ställa upp i ett lopp utan några som helst säkerhetsarrangemang. Karln är dessutom skitsnabb och kom i mål som åtta på tiden 1:28. Stubb är alltså tredje från höger, klädd i rött.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someoneShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *