Se dig i spegeln ibland

orkamera_portugal_lopsedel

Ibland vann han också, Seppo Räty. Fotot lånat av idrottsmuséet.

En idrottare har alltid tre saker att ta till då det barkar åt pipsvängen: 1) utrustningen 2) tränaren 3) förhållandena. Det här sa Kalle Palander, finsk alpinspecialist och sportkommentator i samband med pågående alpin-vm. Och det är ju sant . Senast jag sprang ett lopp kastade jag skulden på julskinkan och mina dubbskor för den förhållandevis dåliga tiden. Ibland skyller jag på att det är för varmt, ibland för kallt, ibland på mängden backar och ibland bara på omständigheter i största allmänhet. Hittils har jag ännu inte beskyllt min tränare för ett misslyckande. Kanske för att hon inte är här utan bosatt på tryggt avstånd, i Stockholm. Men vi är ju sådana, vi människor. Vi har så svårt att se oss själva i spegeln. Därför glädjer dig mig oerhört att läsa Orka Mera-bloggen och se hur Anna, med total självinsikt, skäller ut allt vad vätskebälten heter. Jag kan ju hålla med henne, vätskebälten är av ondo och alltid bara i vägen. Men ibland är de ju dessvärre ett måste, om man inte vill springa med en flaska i handen förstås. Det i sig är ett alternativ som jag nästan föredrar framom bältet, om jag är helt ärlig.

Min favoritreplik och ett bevis på total avsaknad av spegel var nog finländska spjutkatsaren Seppo Rätys “Saksa on paska maa”, eller på svenska: “Tyskland är ett skitland”, som han spydde ur sig i samband med ett misslyckande i Stuttgart 1993. För som vi alla vet är allting alltid någon annans fel och har man ingen person att ta till så går det lika bra med ett land.

– Alex, Skosulan

Bilden på försten lånad av Orka Mera

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on RedditEmail this to someoneShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *